the forums at degreez.net

It is currently Wed Jul 18, 2018 8:26 am

All times are UTC - 7 hours [ DST ]




Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Mar 16, 2004 7:27 am 
Offline

Joined: Tue Mar 16, 2004 7:17 am
Posts: 3
ok i'm trying to forward ports but i keep getting yellow light.

which ip am i supposed to forward the ports to? i see under dhcp setup and lan tcp/ip the following ip 192.168.0.1, but when i go to www.whatismyip.com i get something different.

i dont know if im behind a firewall. all i seen so far is my router, and the admin config page

thanks for any help


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 16, 2004 5:52 pm 
Offline

Joined: Sun Mar 14, 2004 11:55 pm
Posts: 10
I'm guessing your computer is set up to gain I.P. automatically. Try Port-Triggering... but in the meantime...

Go to your computer's network properties, and look up the TCP/IP properties of your adapter (Ethernet or LAN Adapter, usually). You should see either it's address, or if it's set up to obtain I.P.s automatically.

If you're set up for automatic, then try port-triggering as before, or give yourself a permanent I.P. (read your router's user-guide on how to do that). Afterwards, forward ports 6881-6889/6999 to the address you specified.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 16, 2004 9:45 pm 
Offline

Joined: Tue Mar 16, 2004 7:17 am
Posts: 3
yes, it is set to obtain ip automatically.

how do i enable port-triggering?

thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 16, 2004 9:52 pm 
Offline

Joined: Tue Mar 16, 2004 4:01 pm
Posts: 14
Location: Toronto
Setup port forwarding on your router and have it link back to your static ip address, this is a bad option, considering you are the only one on your network that can then use bittorrent properly.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 16, 2004 10:07 pm 
Offline

Joined: Tue Mar 16, 2004 7:17 am
Posts: 3
i dont know what my static ip is


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 16, 2004 10:14 pm 
Offline

Joined: Tue Mar 16, 2004 4:01 pm
Posts: 14
Location: Toronto
You would have to disable dhcp on the router, make sure to make available a range of ips, normally they are 192.168.1.1 - 192.168.1.99 or something.
At the command prompt, if 2k or XP start/run/ and type cmd.com if Windows 98 or less start/run/command.com

Type ipconfig /all and you will see your current ip address.
Change your network preferences in the control panel to manual and update it with the proper ip address (static) you will use as well as your subnet, gateway etc.

If you do not know how to do this, query google.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Mar 17, 2004 5:34 pm 
Offline

Joined: Sun Mar 14, 2004 11:55 pm
Posts: 10
This post shows a HOWTO on Port Triggering, however, as I only have an old Linksys Router, I'm not too sure on how well this can help you.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group