the forums at degreez.net

It is currently Sat Dec 14, 2019 9:25 pm

All times are UTC - 7 hours [ DST ]




Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 26 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Thu Mar 25, 2004 5:45 pm 
Same problem- but I've been told that it's my router.. a linksys befsr41 v3. I'll have to try swapping it with a different router, but since when i directly connect to my modem it works, it would seem to be the router. Of course- it doesn't die any other non- bittorent time. So- wtf?!?

My computer doesn't idle or standby. my net just dies.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Mar 25, 2004 10:36 pm 
Offline

Joined: Sat Mar 13, 2004 3:31 pm
Posts: 19
Know what I find really interesting?

I'm having the same problem...my Windows box loses 'net access whenever I leave a torrent or two open too long. I don't just mean port 80, either...my NTP equivalent can't ping the server, but AIM can somehow flick packets through. As soon as I kill a torrent, this problem goes away.

What I really find odd is, no other machine on the network is affected. I can be typing away on my Linux box on the same router, and the Winbox gets no net, and BT is fine, and the linux box is chilling with full cable download speeds, more or less.

Running 98SE on the Winbox, with (obviously) T-0.0.1. Any tips are appreciated.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 26, 2004 6:22 pm 
Offline

Joined: Fri Mar 26, 2004 6:02 pm
Posts: 1
Hi, I am actually facing the same problems. I run some tests and think it might be either the modem or the ISPs. I am using Internode and my friend is using DART. I went to his place and run the BitTornado up to 40 and there is no problems.

I use it on my own network up to only 15 for about 10 mintues and the modem goes down. I have yet to solve my problem yet. I have already lower all the connection setting on the Bittornado but still can't solve the problem.


Top
 Profile  
 
 Post subject: same here
PostPosted: Sun Mar 28, 2004 7:14 pm 
Same problem here. I have to reset my cable modem every now and then when using both s5.8.11 and BitTornado. I've been using an older version of Shadow's client for quite some time now without this happening ever. I decided I'd check on a friend's PC and he experienced the exact same problems (maybe even more frequently) with BitTornado. I'm running 2000 and he is on XP.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 30, 2004 3:29 am 
I had this problem, turned out it was only with certain torrents. I deleted said torrents and then redownloaded and all was fine.


Top
  
 
 Post subject: BT
PostPosted: Tue Mar 30, 2004 10:04 pm 
I am the person who started this topic. I still have not been able to fix this. I'm trying BitTornado now... Hopefully it'll work but it's doubtful. The power options did shit all, and were always configured to not power off at ANY time. My computer never idles. I've even tried anti-idlers which jiggle the mouse etc. Nothing Works. I Just don't understand it. I don't think it's due to being connected to too many users, I've accidentally left kazaa searching for "more" for like 12 hours before, my computer was under some heavy lag due to the results, but my net was still steady. I am also NOT behind a router and I'm on a 4.5mbit down, 900kbit up extreme high speed connection, meaning I can handle like 565KB/s of downstream and 112.5KB/s of upstream. I also have no router to even GET overloaded. I am directly connected. This is really starting to piss me off, I'm on Win2k SP4, this used to NEVER effect me before, now it does. I just can't begin to think of what the problem is. If anybody here has fixed this problem and has similar bandwidth/os to mine, please contact me.

- No1livez@hotmail.com

Thanks :|


Top
  
 
 Post subject: Fix
PostPosted: Sat Apr 03, 2004 2:07 pm 
Like somebody else suggested, try using BitTornado and limiting your connections. I had the exact same problems but kept reducing the number until I came to a setup that has worked for 5 days straight.

Under the Advanced Prefs (Prefences -> Advanced) lower your Max Peer Connections to a number even as low as 20... the suggested is below 60 if you're having this sort of problem, but I still experienced hangups at 40 and 30 max connections.

Good luck, and happy torrenting!


Top
  
 
 Post subject: Overflow
PostPosted: Sun Apr 04, 2004 1:27 am 
This is caused by overflow on your connection.

Solution: Make sure you set Bittornado to only use a maximum of 80% of your maximum upload capacity.

I.E. If your max upload is 50kb/s, make sure your client only upload 40kb/s.


Top
  
 
 Post subject: ... and yeah
PostPosted: Sun Apr 04, 2004 1:29 am 
Tusi is right too. Follow his instructions, and mine, and I promise you will not have any problems in the future.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Apr 04, 2004 6:24 pm 
i've experimented with this problem a lot. it's definitely a bittorrent problem, not a router or cable problem. bittorrent overloads the system by asking for too much at once. my computer at this point starts freezing every for about 5 seconds, every 7 seconds, until the computer disconnects from the internet. if i don't do this manually, it can take upwards of 2 minutes. what i do is right click my network connection and disable it. then i re-enable it and the computer's fine.

i know this isn't a cable/router issue, because no matter what, the other computers on my network always remain connected to the internet. if it was really the cable's problem they would all disconnect as well.

i've found that reducing the peer connections to 40 has greatly diminished the number of times this problem occurs. it also helps to set the default upload rate to cable/dsl fast or slow. nowadays i can keep it steady around 70-100kbs which is still just fine, all things considered.


Top
  
 
 Post subject: FIXED THE PROBLEM
PostPosted: Wed Apr 21, 2004 6:07 pm 
I HAVE COMPLETELY FIXED THE PROBLEM OF MY NET DIEING WITH THE SHAD0WS CLIENT. NOW I GET GOOD SPEEDS AND I'M STABLE TOO.

SET BT PORTS FROM 50500 to 50510

THAT IS IT! Have fun and good luck to you all!


Top
  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 26 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group